Köln: Zuhanyzó menekülteket filmeztek a biztonságiak

németország, migráció, migráns, bevándorlás, oktatás, tanulás, képzés, nő,
Participants in an integration course for women learn German within the scope of the project 'Work & Life' in Mainz, Germany, 05 November 2015. The integration courses offered by the Federal Office for Migration and Refugees (BAMF) have been made available to asylum-seekers and tolerated persons with good residency perspectives since 24 October 2015. Childcare is also offered to participants in the women's integration course. Photo: FREDRIK VON ERICHSEN/dpa
Vágólapra másolva!
Több menekült nő is panaszt tett a kölni rendőrségen, hogy a menekültszálló biztonsági őrei szexuálisan zaklatták őket. Ugyanebből a szállóból 70 menedékkérő a városi bevándorlási hivatalhoz vonult, hogy tiltakozzon az áldatlan állapotok ellen.
Vágólapra másolva!

„Zuhanyozás közben filmre vettek minket, és szexuális ajánlatokat tettek nekünk” – olvasható az áldozatok nyílt levelében. Az eset Köln Gremberg városrészében működő menekültszállón történt. A női menedékkérők állításai szerint az Adler biztonsági cég emberei szexuálisan zaklatták őket. A rendőrség már nyomoz az ügyben.

Az esettel szinte egy időben 70 menedékkérő vonult a kölni bevándorlási hivatal elé,

hogy felhívják a figyelmet a grembergi menekültszállón uralkodó áldatlan állapotokra. A menekültek sérelmezik, hogy kevés ételt kapnak, és nem biztosítanak nekik tolmácsot. Kifogásolják azt is, hogy alig van egészségügyi dolgozó az intézményben, aki ellátná a betegeket.

Emellett hat vécé és két zuhanyzó jut közel 100 menekültre.