Nem árulják el többet, hol vannak a kórházak Szíriában

Vágólapra másolva!
Az Orvosok Határok Nélkül ezentúl nem osztja meg a szervezet által működtetett szíriai kórházainak GPS koordinátáit a damaszkuszi kormánnyal és az orosz erőkkel, mert szerintük ezek segítségével célzottan támadják a létesítményeiket.
Vágólapra másolva!

A brit Guardian nevük elhallgatását kérő emberjogi aktivistáktól úgy értesült, hogy a szíriai kormányzat félreérthetetlenül megfenyegetett egy Damaszkusz ostromlott külvárosában lévő kórházat, hogy le fogják bombázni, ha továbbra is fogadnak sürgősségi eseteket, az orvosok és családtagjaik pedig állandó támadásoknak vannak kitéve.

Állandó célpontok

A héten légitámadás érte a szervezet egyik kórházát, ahol 11 ember halt meg. Aznap a lázadók kezén lévő Azaz kórházát is elpusztították, a törökök szerint oroszok lőttek ki rá egy ballisztikus rakétát.

Csak idén már 14 kórház ellen intéztek támadást, annak ellenére, hogy Dmitrij Medvegyev orosz kormányfő váltig állítja: polgári célpontjai nincsenek az orosz erőknek.

Az utóbbi két hétben Aleppo környékén a legsúlyosabbak a harcok, a térségben egyetlen kórház sem működik, mert állandóan támadták őket – mondta a brit lapnak Musztafa Addzsadzs, a Kfar Hamra-i intézmény vezetője.