Németország elutasítja az Ausztriában bevezetett napi kontingenst

Vágólapra másolva!
A német belügyminszter elutasította az orsztrákok által bevezett napi kontingnes intzéményét. Thomas de Maiziere szerint nicns rendben, hogy Ausztria azt mondja, napi 3200 menedékkérő továbbmehet Németországba.
Vágólapra másolva!

Németország elutasítja a menedékkérők belépésére Ausztriában bevezetett napi kontingens intézményét, és kifogásait előterjeszti az uniós belügyminiszterek következő értekezletén - mondta a német belügyminiszter vasárnap az ARD országos közszolgálati televíziónak.

"Rossz jelzés"

Thomas de Maiziere az osztrák szabályozásról szólva hangsúlyozta:


Thomas de Maiziere szerint ez rossz jelzés, a szám nagyon-nagyon magas, ezt nem fogadják el. A német belügyminiszter azt is hozzátette, hogy az ügyet szóvá teszi a február 25-ei belügyminiszteri tanácsülésen.

Maiziere azt mondta, hogy nincs rendben, ha néhány ország úgy gondolja, hogy megoldhatják a problémát azzal, hogy a menedékkérők továbbterelésével és ellenőrzésük elhagyásával további terheket helyeznek Németországra.

Napi 3200 embert engednek be

Horvátország, Macedónia, Szerbia, Szlovénia és Ausztria rendőrségeinek vezetői csütörtökön Zágrábban arról állapodtak meg, hogy a menedékkérőket hétfőtől közösen regisztrálják a macedón-görög határon.

Ausztriában pénteken vezettek be új szabályokat a menedékkérők beléptetésére, az előírás szerint a hatóságok napi 80 menedékjogi kérelmet fogadhatnak be, és naponta 3200 olyan embert engedhetnek be az országba, akik nem Ausztriában, hanem valamely szomszédos államban akarnak menedéket kérni.