Robert Fico is kerítést építene

szlovákia, választások, Robert FICO, a legerősebb szlovákiai ellenzéki párt, a baloldali Irány - Szociáldemokrácia (Smer-SD) vezetője, volt szlovák miniszterelnök nyilatkozik a sajtónak Pozsonyban
Vágólapra másolva!
Robert Fico kormányfő emlékeztetett, péntektől olyan korlátozások léptek életbe Ausztriában, amelyek meggátolják a menekülteket abban, hogy átlépjék a szlovén–osztrák határt.
Vágólapra másolva!

Fico ennek kapcsán arra figyelmeztetett, megnő annak az esélye, hogy a jövőben a menekültek más útvonalakat keresnek majd, hogy eljussanak a célországba.

„Készen állunk arra, hogy a szlovák–magyar–osztrák hármas határra rövid időn belül bebiztosítsuk a szükséges technikai intézkedéseket” – fogalmazott Fico, majd hozzátette, elsősorban a zöldhatár védelmét szeretnék bebiztosítani, amelynek kapcsán szóba került a kerítés építése is – olvasható a Kitekinto.hu portálon.

Robert Fico is kerítésépítésben gondolkozik Forrás: MTI/EPA/Filip Singer

Fico emellett hozzátette, nemcsak Ausztria, Szlovákia és Magyarország határszakaszán lépnek majd életbe az egyes intézkedések, hanem hasonló biztonsági eljárásokat fognak alkalmazni Szlovákián belül is.