Aszad parlamenti választásokat írt ki

Bassár el-Aszad, Bashar el Assad
A handout picture released by the official Syrian Arab News Agency (SANA) on July 16, 2014, shows Syrian President Bashar al-Assad being sworn in for a new seven-year term, during a ceremony at the Presidential Palace in Damascus. Assad, 48, won a June election denounced as a "farce" by his detractors as it was staged more than three years into a devastating war that has killed more than 170,000 people and uprooted millions. AFP PHOTO/HO/SANA == RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO / HO / SANA" - NO MARKETING NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS ===
Vágólapra másolva!
Április 13-ra parlamenti választásokat írt ki Bassár el-Aszad szíriai államfő. Az kérdéses, hogy a polgárháborús viszonyok között mennyire lesz hiteles a voksolás.
Vágólapra másolva!

Parlamenti választásokat írt ki áprilisra Bassár el-Aszad szíriai államfő. A damaszkuszi elnöki hivatal által hétfőn nyilvánosságra hozott közlemény szerint a voksolást április 13-án tartják majd.

Április 13-ra írta ki a választásokat Bassár el-Aszad szíriai államfő Forrás: AFP/-

Szíriában legutóbb 2012-ben rendeztek parlamenti választásokat, és elvileg 4 évente kerül sor rájuk.

A jelenlegi törvényhozás mandátuma májusban jár le.

Azonban kérdéses, hogy a polgárháborús állapotok közepette mennyire lesz hiteles a voksolás eredménye.

A tűzszünet bejelentése után adták ki a közleményt

Az előző, 2012-ben megtartott választásokat az ellenzék "bohózatnak" minősítette, és a voksolás bojkottjára szólította fel a polgárokat. A szavazáson hét párt indított jelölteket, és 12 ezer választási központban több mint 14 millióan adhatták le voksaikat.

Az ENSZ Biztonsági Tanácsának december 18-án elfogadott határozata

hat hónapon belül átmeneti kormány megalakítását,

tizennyolc hónapon belül pedig választások megtartását irányozta elő Szíriában.

A parlamenti választások kiírását bejelentő közlemény alig néhány órával azt követően jelent meg, hogy Washington és Moszkva bejelentette: a polgárháború sújtotta Szíriában február 27-én hatályba lép a tűzszünet.