Hadsereggel verik szét az indiai tüntetést

Horizontal
Indian residents from the Jat community block the Chandigarh-Shimla highway amid violent caste protests in Panchkula on February 21, 2016. Ten people have died in caste protests which triggered widespread arson and looting in a north Indian state, police said February 21, as New Delhi faced a water crisis after mobs shut down a key supply. Thousands of troops with shoot-on-sight orders were deployed on February 20 in Haryana state, a day after week-long protests turned violent with rioters setting fire to homes and railway stations and blocking highways. AFP PHOTO / STR / AFP / STRDEL
Vágólapra másolva!
A hadseregnek kellett beavatkoznia Észak-Indiában a hétvégén, hogy megvédjék a húszmilliós Delhi vízellátását, miután tüntetők elfoglalták a városba vezető csatorna bejáratait. Az erőszakossá fajult tiltakozó akciónak már 19 halálos áldozata van.
Vágólapra másolva!

A kormány egy illetékese hétfőn azt közölte, hogy tiltakozó akció miatt a lakosság háromötödének vízellátása forgott veszélyben, de a katonák közbelépése nyomán sikerült visszaszerezni az ellenőrzést a csatorna fölött.

Tüntetők foglaltak el vasárnap egy autópályát Delhiben. Annak ellenére, hogy a hadsereget is bevetették ellenük, a tüntetők nem hátrálnak. Eddig 19-en haltak meg Forrás: AFP/Strdel

A térségben egy mezőgazdasági közösség tagjai tüntetnek napok óta, azt követelve, hogy növeljék a szavatolt állami állások és egyetemi helyek számát. A tiltakozók összecsaptak a rendfenntartókkal, személy- és teherautókat gyújtottak fel, és akadályozták a közúti közlekedést is.

Az összetűzésekben a legfrissebb jelentések szerint 19-en meghaltak, a sebesültek száma eléri a kétszázat.

A tüntetők egy képviselője hétfőn azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy nem riasztja őket vissza a hadsereg bevetése, és folytatják az akciót.