Trump nyert Nevadában is

Donald Trump Holds New Hampshire Primary Night Gathering In Manchester GettyImageRank2 ELECTION
MANCHESTER, NH - FEBRUARY 09: Republican presidential candidate Donald Trump speaks after Primary day at his election night watch party at the Executive Court Banquet facility on February 9, 2016 in Manchester, New Hampshire. Trump was projected the Republican winner shortly after the polls closed. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Donald Trump megnyerte a republikánusok nevadai jelölőgyűlését. Ez a harmadik nagyarányú győzelme New Hampshire és Dél-Karolina után.
Vágólapra másolva!

Nagy fölénnyel győzött a republikánusok keddi nevadai jelölőgyűlésén Donald Trump. Az üzletember a voksok 46,6 százalékát kapta.

Trump nyert Nevadában is Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle

Mögötte Marco Rubio floridai szenátor végzett, aki a szavazatok mintegy 23,5 százalékát szerezte meg. A texasi Ted Cruz a voksok 20,2 százalékát, Ben Carson sebészprofesszor 5,6 százalékát, Ohio állam kormányzója, John Kasich pedig 3,7 százalékát szerezte meg.

A New York-i milliárdos ingatlanmágnás ezzel

újabb lépést tett, hogy megszerezze a republikánus elnökjelöltségét,

miközben két legfőbb vetélytársa, Rubio és Cruz az agresszív kampányolás ellenére is jócskán lemaradt tőle.

Dühösek Washingtonra

Győzelmi beszédében Donald Trump hangsúlyozta, hogy nyert a férfiak és a nők, a fiatal és az idős korosztály, a tanult és a kevésbé tanult rétegek körében egyaránt.

Kiemelte, hogy a spanyolajkú nevadaiak 46 százaléka rá szavazott,

és fontosnak tartotta megemlíteni, hogy az evangéliumi keresztények jelentős és befolyásos tábora is mögé állt.

A különböző amerikai televíziós és rádiós műsorokban megszólaltatott nevadaiak szinte kivétel nélkül arról beszéltek, hogy

és felháborítja őket, ahogyan a szövetségi kormány az ország ügyeit intézi.

Vegasra és Rénóra koncentrált

Pontos adatokat nem tettek közzé, de a választásra jogosultak közül sokan jelentek meg a jelölőgyűléseken. A tömeg több helyen némi zavart is okozott;

akadt, ahol duplán szavaztak,

máshol nem volt elegendő szavazócédula. A szavazócédulákat összegyűjtő önkéntesek némelyikén Trump-feliratú trikó virított, ami sokakat felháborított.

Trump a kampányban ugyan nem járta a kisvárosokat, Nevada két nagyvárosára, Las Vegasra és Renóra összpontosított, de jól szervezett helyi hálózattal dolgozott.