Köln: Megszületetett az első ítélet

migration assault Horizontal Köln
Picture taken on January 1, 2016 shows police arresting a man as people gather in front of the main railway station in Cologne, western Germany. Police in Cologne told AFP they have received more than 100 complaints by women reporting assaults ranging from groping to at least one reported rape, allegedly committed in a large crowd of revellers during year-end festivities outside the city's main train station and its famed Gothic cathedral. / AFP / dpa / Markus Boehm / Germany OUT
Vágólapra másolva!
Ítélet született az egyik szilveszteri támadó ügyében Kölnben. A marokkói férfit lopásért állították bíróság elé. A 23 éves zsebtolvaj hat hónap felfüggesztettet és 30 ezer forintnak megfelelő pénzbüntetést kapott. A szexuális támadók nyomát azonban bottal üthetik a kölni a rendőrök.
Vágólapra másolva!

Meghozta az első ítéletet a kölni bíróság a szilveszterkor elkövetett támadások egyikében. A 23 éves marokkói egy mobiltelefont lopott el áldozatától. A tolvajra hat hónap felfüggesztett börtönbüntetést és 100 euró, azaz 30 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a bíróság – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Megbánta

Az elkövető szilveszter éjszakáján kapta ki egy nő kezéből a mobiltelefonját.

Az áldozat nem hagyta annyiban a dolgot; a lány a tolvaj után szaladt, és visszaszerezte a telefonját.

A marokkói fiút még aznap elkapták a rendőrök. Az egyenruhások a házkutatás során nagy mennyiségű speedet is találtak az elkövető lakásán. A férfi a bírósági tárgyaláson bocsánatot kért a tettéért.

A szexuális támadóknak csak a töredékét sikerült kézre keríteni Forrás: AFP//Roberto Pfeil

Vérszegény eredmény

Szilveszterkor közel ezren támadtak nőkre és lányokra a kölni pályaudvar környékén. Az ünneplő tömegben csoportokba verődött, főleg észak-afrikai férfiak szexuálisan inzultálták és rabolták ki áldozataikat. A kölni rendőrséghez összesen 1054 feljelentés futott be, de

az elmúlt két hónapban a mostani ítélet mellett mindössze két büntető eljárást indítottak,

azokat is zsebtolvajlás ügyében. Egy másik marokkói és egy tunéziai férfi előzetesben várja az ítélethirdetést.

Bottal üthetik a nyomukat

A molesztálók közül eddig még senki ellen nem emeltek vádat. A kölni rendőrségnek 75 elkövetőt sikerült azonosítania. Jürgen Matthiies a város rendőrkapitánya azonban szkeptikus a kézre kerítésükben:

„Elképzelhető, hogy a szexuális támadók többségét soha nem sikerül elkapni.”