A KDNP nekiment Janiczak Dávidnak

Janiczak Dávid Janiczak Dávid
Lovas járőr szolgálat Ózdon
Vágólapra másolva!
A kereszténydemokrata Hollik István szerint Ózd jobbikos polgármestere beismerte a korrupciót és azt, hogy visszaélt a hatalmával. A Fidesz és a KDNP arra szólítja fel Janiczak Dávidot, illetve a Jobbikot, hogy fizessék vissza "a tisztességtelenül felvett pénzeket".
Vágólapra másolva!

"Hosszú hárítás és hazudozás után" Ózd jobbikos polgármestere lemondott több, különböző jogcímen felvett tiszteletdíjáról - jelentette be Hollik István, a KDNP politikusa sajtótájékoztatóján.

A kormánypártok már több hete felszólították a jobbikos polgármestert, hogy

fejezze be a korrupciót és az álláshalmozást

- mondta a politikus. Arról is beszélt, hogy Novák Előd, a Jobbikos parlamenti képviselője 2010 óta minden évben "Superman-díjat" hirdet álláshalmozó politikusoknak.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere Fotó: Bielik István - Origo

Hollik István jelezte: Janiczak Dávid rögtön polgármestersége első évében egyszerre öt állást töltött be. A polgármesteri fizetése mellett a saját önkormányzatától is felvett különböző jogcímeken pénzeket - mondta. Szerinte nemcsak megdöbbentő, de törvénysértő is, hogy

egy önkormányzati tulajdonú cég felügyelőbizottsági tagságáért is jövedelemhez jutott.

A jobbikos polgármester és pártja hetekig "védte a védhetetlent" - mondta Hollik István. Szerinte Vona Gábor és az összes jobbikos vezető "falazott a korrupciónak".