Saját párttársai ugrottak neki Trumpnak

Donald Trump Marco Rubio
Houston, 2016. február 26. A republikánusok elnökjelöltségéért küzdő Marco Rubio floridai szenátor (b) és Donald Trump üzletember a republikánus elnökjelölt-aspiránsok televíziós vitáján a Texas állambeli Houstonban 2016. február 25-én. (MTI/EPA pool/Gary Coronado)
Vágólapra másolva!
Hevesen támadták Donald Trump milliárdos üzletembert Marco Rubio floridai és Ted Cruz texasi szenátorok az amerikai elnökválasztás republikánus pályázói egy televíziós vitán. Hamarosan jön a "szuperkedd" ezért kapcsoltak rá a jelöltek.
Vágólapra másolva!

Össztüzet zúdítottak párttársai Donald Trumpra. "Órákat árulna Manhattanben, ha nem örökölt volna vagyont" - ezt mondta róla Marco Rubio floridai szenátor. Ted Cruz texasi szenátor szerint Trump gyenge elnökjelölt lenne a demokrata Hillary Clintonnal szemben.

Az amerikai elnökválasztás republikánus pályázói televíziós vitán vettek részt.

Ez volt az utolsó összecsapásuk a jövő heti "szuperkedd" előtt, amikor

11 szövetségi államban tartanak előválasztást.

A floridai szenátor tőle szokatlanul agresszív stílusban támadta Trumpot hatalmas vagyona és az illegális bevándorlásról vallott nézetei miatt. Rubio azt hangoztatta, hogy a New York-i milliárdos nem lenne sehol az ingatlanüzletben családi öröksége nélkül.

Cruz kifejtette, hogy Trump Hillary Clinton demokrata elnökjelölt-aspiráns gyenge republikánus kihívója lenne a november 8-án esedékes elnökválasztáson, és ha ő elbukna, akkor a milliárdost "lemészárolnák".

A vitát Texas államban, Houstonban tartották Forrás: MTI/EPA/Pool/HOUSTON CHRONICLE/Gary Coronado

Rubio azzal vádolta meg Trumpot, hogy politikai tőkét akar kovácsolni abból, ahogy az illegális bevándorlás kapcsán változtatja álláspontját.

Trump ismét kifejtette: elnökként kötelezné Mexikót arra, hogy megfizesse az amerikai-mexikói határra tervezett, mintegy ezer mérföld hosszúságú, 10-12 milliárd dollárba kerülő kerítés költségeit. Dagályos stílusa ellenére a milliárdos a megszokottnál

valamivel visszafogottabban vitázott csütörtökön.

Mérsékelt álláspontját védte a családtervezés és az Obamacare néven ismert egészségügyi törvénycsomag kapcsán is.

Trump három előválasztási győzelmével utcahosszal vezet a republikánus elnökjelölt-aspiránsok között, legutóbb Nevadában aratott fölényes diadalt. Mostani óvatossága valószínűleg annak tudható be, hogy a március elsejei szuperkedden nehéz küzdelemre számít.

Az előrejelzések szerint jövő héten Cruz győzelme borítékolható Texasban, saját államában, ahonnan a júliusi elnökjelölő konvencióra az eddigiekhez képest a legtöbb delegáltat küldik.