Lövöldözni kezdett egy férfi helyi idő szerint csütörtök este az egyesült államokbeli Kansas állam Hesston városában. A támadásban négy ember - köztük a támadó - életét vesztette, tizennégyen megsebesültek. 

Négy helyszínen is tüzet nyitott Hesstonban az a férfi, akit végül a rendőrök lőttek le, miután négy emberrel is végzett - közölte a helyi rendőrség. A támadásban tizennégy ember megsebesült. 

Közülük öt ember állapota életveszélyes. 

A támadó a fűnyírókat gyártó Excel Industries vállalat telephelyére is betört. Előtte három másik helyszínen is tüzet nyitott. 

A seriff közlése szerint a 38 éves, büntetett előéletű ámokfutó festőként dolgozott az Excel alkalmazásában. "Magányos elkövetőről van szó, aki válogatás nélkül lövöldözött maga körül" - mondta a területért felelős seriff. 

Az ámokfutás helyi idő szerint délután öt óra körül kezdődött. 

A fegyveres a Hesstontól mintegy 14 kilométerre fekvő Newton városában vaktában kezdett lövöldözni. Először a vállán sebesített meg egy kamiont vezető férfit. Valamivel később rálőtt egy másik, autóban ülő emberre, és ellopta a járművet. Ezután elindult a munkahelye felé, és autójából útközben is tüzet nyitott. Az után is folytatta a lövöldözést, hogy már odaért az Excel Industries telephelyére.

Helyi médiaértesülések szerint az ámokfutást megelőzően a tettes olyan fényképet osztott meg a Facebook közösségi oldalon, amelyen egy fegyverrel pózol. 

A 3700 lakosú Hesstonban működő Excel Industriest 1960-ban alapították, és a Hustler és Big Dog márkanevű fűnyírókat gyártja. 

Az Egyesült Államokban előforduló lövöldözések nagy száma ismét felszította a vitát a fegyvertartásról, és a novemberben esedékes elnökválasztás kampányának is egyik kiemelt témájává tette.