Automatikusan leállt az atomerőmű egyik blokkja, miután az áramfejlesztő rendszerben hibát észlelt a biztonsági rendszer. 

A műszaki hiba a Fukui prefektúrában lévő Takahama atomerőmű négyes blokkját érintette, ami az után állt le, hogy az áramfejlesztő rendszerben hibát észlelt a biztonsági rendszer. 

Az erőművet üzemeltető vállalat, a KEPCO közlése szerint a reaktor hűtőrendszere rendben működött.

A KEPCO február 26-án helyezte üzembe a Takahama város melletti atomerőmű négyes reaktorát, amivel négyre emelkedett a szigetországban üzemelő atomreaktorok száma. A Takahama erőmű reaktorai kevert urán-plutóniumoxid, más néven a MOX üzemanyaggal működnek. 

A blokk újraindítását egy másik incidens előzte meg: február 20-án legalább 34 liter hűtőfolyadék szivárgott a reaktor melletti épületbe egy rosszul záró csőszelepből. A hűtőfolyadékban lévő anyagok radioaktivitása jóval a megengedett határ alatt volt. Az atomerőmű üzemeltetője szerint a kiszivárgott folyadék nem okozott károkat a környezetben. 

 A Takahama atomerőmű a második az országban, amelyben az öt évvel ezelőtti a fukusimai földrengés és szökőár okozta nukleáris balesetet követően elfogadott új biztonsági szabályok életbelépése óta újraindulhatott az áramtermelés. A Kjusu prefektúrában található Szendai atomerőmű két blokkját tavaly indították újra. A Takahama két blokkját idén januárban és februárban helyezték üzembe. 

A fukusimai atombaleset előtt működő több mint ötven atomreaktorból 43 minősül újraindításra alkalmasnak, és ezek közül 24-nél kezdték meg az engedélyezési eljárást.