A járókelők először azt hitték, hogy egy játék baba feje van a nőnél. Miután kiderült, hogy valódi, a hatóságok lezárták a metróállomást. A nőt őrizetbe vették. Kiderült, hogy 39 éves, közép-ázsiai és az áldozat dadája. 

Az Oktyabrszkoje polje metróállomást lezárták a hatóságok, miután egy nő a véres fejjel a kezében azt kezdte üvöltözni, hogy "Allah Akbar" (Isten a legnagyobb) – közölte az RBK internetes lap tudósítója. Az esetet egy járókelő videóra vette. 

A videón hallatszik, hogy az emberek azt hiszik: egy játék baba feje van az asszony kezében. 

A nő azt kiabálta, hogy terrorista, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magát. 

A fejet egy zsákból vette elő, amikor egy rendőr igazoltatni akarta.

A nő azt kiabálta, hogy terrorista, és azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja magátForrás: YouTube

Azonosították az áldozatot

Korábban egy, a metróállomáshoz közeli lakásban tűz ütött ki. A tűz eloltása után egy három-négy év körüli gyermek fej nélküli holttestére bukkantak a hatóságok. A jelek szerint a gyermeket különös kegyetlenséggel ölték meg. 

Az Rt.com tudósítása szerint az áldozat kislány, a neve Natasa M. A fekete ruhás nő a dadája volt, és akkor ölte meg a kislányt, amikor a szülők nem voltak otthon. 

Az üvöltöző nőt őrizetbe vették. Kiderült róla, hogy 39 éves, Üzbegisztánban született. A LifeNews úgy tudja, hogy a gyilkost Gulcsekra Bobokulovának hívják. Az előzetes nyomozás szerint egy éve dolgozott a családnál. 

Azt vallotta, hogy a férje hűtlensége miatt követte el a gyilkosságot, de azt nem lehet tudni, hogy ehhez mi köze van a kislány családjának. 

A rendőrség szerint a nő valószínűleg pszichiátriai problémákkal küzd. A Sputniknews által idézett szakértők úgy vélik, kábítószer vagy gyógyszer hatása alatt állhatott. A portál feltett egy videót az elfogásáról. 

A kislány édesanyját a hír hallatán eszméletlen állapotban szállították kórházba.