Aszad amnesztiát kínált az ellenzéki fegyvereseknek

2016.03.01. 13:28

Tűszünetet és amnesztiát kínált az ellenzéki fegyvereseknek Bassár el-Aszad. A szíriai elnök szerint országa nem teljesen szuverén, mert katonai segítségre szorul.

Reménykeltőnek nevezte a szombat óta tartó tűzszünetet, és amnesztiát kínált az ellenzék fegyvereseinek Bassár el-Aszad szíriai elnök egy keddi német televíziós interjúban.

Aszad amnesztiát kínált az ellenzéki fegyvereseknekForrás: AFP/-

Az ARD országos közszolgálati televíziónak adott interjúban a szíriai elnök elmondta, hogy a damaszkuszi vezetés mindent megtesz a tűzszüneti megállapodás sikeréért.Aszad azt is hozzátette, hogy az ellenzék fegyveresei visszatérhetnek a "normális civil életbe", ha leadják fegyvereiket.

Saját maguk védelméért

A kedd este bemutatandó interjúból előzetesen közölt részletek szerint a szíriai államfő azt mondta, hogy országa "nem teljesen szuverén", mert katonai segítségre szorul Oroszországtól, Irántól és Libanontól. A partnerek azonban csak azért segítenek, hogy korlátozzák az iszlamista terror terjedését "más területekre, és nem csak szomszédos országokra", vagyis "nem a mi védelmünkért, hanem saját maguk védelméért jöttek".

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK