Nyakon csípték a kölni repülőteret megbénító nőt

2016.03.01. 12:03

Két járatot töröltek, és több gép is késett egy nagyszabású rendőrségi akció miatt a kölni repülőtéren. Egy nőnek sikerült megkerülnie a biztonsági ellenőrzést. Az eset nagy riadalmat keltett; a hatóságok egy esetleges bombatámadástól tartottak. A rendőrségnek több órás fogócska után sikerült nyakon csípnie a szabálytalankodó nőt.

Az akció oka az volt, hogy egy nő kihagyta a biztonsági ellenőrzést. "Hogyan történhet meg ilyesmi, mi sem értjük. A rendőrség dolga, hogy kiderítse" - mondta a kölni repülőtér egyik alkalmazottja.

Órákon keresztül üldözték

Az eset délelőtt 10 órakor történ. Majd több órás fogócska kezdődött a rendőrség és a rejtélyes nő között. Miután sikerült kézrekeríteni a szabálytalankodó nőt, elmondta, hogy ő csak a gépét próbálta elérni, ugyanis késésben volt.

Bombát keresnek

Az eset miatt kiürítették a 2-es terminál egész területét, evakuálták az utasokat, a rendőrség pedig megkezdte a vizsgálatot. Az egyenruhások egy esetleges bombatámadástól tartottak, ezért próbáltak mihamarabb a nő nyomára bukkanni.

A Ryanair Berlinbe tartó járatának utasait leszállították, és újra át kellett menniük a biztonsági ellenőrzésen. Az Air Berlin gépe sem tudott felszállni az incidens miatt. A két veszteglő gépet az egyenruhások átkutatták, de nem találtak semmi gyanúsat.

A kölni 2-es terminálon azóta helyreállt a rend, a nő kihallgatása még zajlik.