A hó okozott káoszt Csehországban

2016.03.01. 12:03

Több ezer háztartás maradt áram nélkül Csehországban a havazás miatt. Az ország északi és nyugati részén több útszakaszt le kellett zárni, jelentős fennakadások vannak a vasúti közlekedésben, és késtek a légi járatok is.

Több ezer háztartás maradt áram nélkül kedden Csehországban a heves havazás miatt. A rendkívüli időjárás leginkább az ország középső részét, Prága környékét érintette.

Főként Prágában és környékén okozott gondot az időjárásForrás: MTI/EPA/Filip Singer

A cseh CEZ energiaipari konszern négy megyében hirdetett rendkívüli helyzetet azt követően, hogy a hó megrongálta a távvezetékeket.

A havazás közlekedési gondokat okozott egyes főutakon, sok volt a közúti baleset. Több helyen fák dőltek az utakra az ágakra nehezedő nagy mennyiségű hó miatt.

Fennakadások a vasúti közlekedésben

A hatóságok egyes útszakaszokat lezártak az észak- és nyugat-csehországi, hegyvidéki területen.

Megtiltották a teherautók közlekedését a Liberec és Harrachov közötti, nemzetközi, Dél-Lengyelországba tartó útvonalon is.

A vasúti síneken a hó sok helyütt torlaszokat emelt, ami miatt jelentős fennakadások keletkeztek a vasúti forgalomban. A légi közlekedést is érintette a rendkívüli időjárás, késtek a légi járatok a prágai Václav Havel repülőtéren.Ugyancsak az időjárási körülmények miatt nem tartották meg a cseh első ligás Dukla Praha-Sparta Praha labdarúgó-mérkőzést. A front fokozatosan keleti irányban halad tovább.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK