Repülőjáratokat töröltek Moszkvában

News, Már esik a hó Magyarországon! Ezzel a három fotóval készülj rá
Moszkva, 2014. december 25. A moszkvai Vörös tér és a Kreml (b) erős hóesésben 2014. december 25-én. A nagy havazás miatt több mint száz járatot töröltek az orosz főváros három nemzetközi repülőterén. (MTI/EPA/Makszim Sipenkov)
Vágólapra másolva!
Száznál több repülőjáratot töröltek, a többi pedig késik Moszkvában, ahol szerda reggelre húsz centi hó esett. 
Vágólapra másolva!

Rekordmennyiségű hó, a havi átlag 65 százaléka esett le szerdára virradóra Moszkvában – közölte Pjotr Birjukov, az orosz főváros alpolgármestere.

Reggelre 20 centiméter hó esett le, a tél kezdete óta pedig már 242 centi – 60 százalékkal több az ebben az időszakban átlagos 152 centiméteres mennyiségnél.

Moszkva utcáin 15 és fél ezer munkagép és több mint 60 ezer hómunkás takarítja a havat.

Kedden kezdődött a hóvihar, de hamarosan elég meleg lesz ahhoz, hogy olvadni kezdjen Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov

Repülőjáratokat töröltek

A havazás miatt 111 járatot töröltek a moszkvai repülőtereken, 80 pedig késve indult. A legtöbb járatot – 97-et – Seremetyjevóról kellett törölni – számolt be a repülőterek honlapján közölt információk alapján a Sputniknews.

A havazás miatt óriási dugók alakultak ki az orosz fővárosban és a Moszkvába vezető utakon, jelentős fennakadások és késések voltak a vasúti közlekedésben is.

Az időjárási előrejelzések szerint a havazás a nap közepén megszűnik, a késő délutáni órákban a hőmérséklet plusz 1-2 fokra emelkedik, és a hó olvadni kezd.