Tettestársa is lehetett a gyilkos moszkvai dadának

2016.03.02. 10:58

Pszichiáterek fogják megvizsgálni azt az üzbég asszonyt, aki hétfőn meggyilkolta a gondjára bízott négyéves kislányt Moszkvában. 

Gyulcsehra Bobokulovát ma hallgatta meg a bíróság, és jóváhagyta az asszony letartóztatását. A bírói döntés alapján április 29-ig őrizetben marad. 

Orvos dönti el, hogy beszámítható-eForrás: MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

Az Origo is beszámolt arról, hogy az üzbég asszony hétfőn meggyilkolta a gondjaira bízott kislányt, akinek a fejével hadonászott az Oktyabrszkoje polje metróállomásnál. 

A nyomozók kedden kihallgatták az asszonyt, akit helyszíni szemlére is elvittek a gyilkosság helyszínére. A TASZSZ jelentése szerint a nyomozók úgy vélik: Bobokulova nem magától cselekedett, voltak tettestársai és felbujtói is, akiket azonban egyelőre nem azonosítottak. 

A bíróság döntése alapján április végéig őrizetben maradForrás: MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

Hangokat hallott

A kihallgatás során az asszony elmondta, hogy elvált a férjétől, három közös gyermeküket külön-külön nevelik a rokonok. Őt állítólag a válás után kilökték az utcára – tudósított az orosz hírügynökség.

Miközben a bíróság elé vezették, újságíróknak azt mondta: Allah utasítására ölte meg és fejezte le a gyermeket.

A nő a bíróság előtt elismerte bűntettét, de arra a kérdésre, hogy megbánta-e a gyilkosságot, a fejét rázta – írta a Lifenews.ru orosz internetes portál, amely úgy tudja, hogy keresik a férjét, akinek a gyanú szerint köze lehet a gyilkossághoz. 

Közömbösen vette tudomásul a bíróság döntésétForrás: MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

Kezelték Üzbegisztánban

Rendőrségi források szerint skizofréniája már Üzbegisztánban kialakult, ahol regisztrálták is egy pszichiátriai klinikán – a betegségét azonban eltitkolta moszkvai munkaadói előtt. 

A brit Daily Mail által idézett forrás szerint az asszony állapota folyamatosan romlott az utóbbi időben, a kislány meggyilkolása idején pedig saját bevallása szerint hangokat hallott. 

A nyomozók szerint nem egyedül cselekedettForrás: MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

Megfojtotta

Mint kiderült, az asszony előbb megfojtotta, majd egy konyhakéssel lefejezte a kis Násztyát, aki a születésekor súlyos károsodásokat szenvedett, ezért különleges ellátásra volt szüksége. A dada a születése óta vigyázott rá. 

Az asszonyt pszichiátriai vizsgálatnak vetik alá, hogy kiderítsék, beszámítható-e. Ha igen, akkor húsz év börtönt is kaphat. Várhatóan március 4-én emelnek ellene vádat.