Szíriáért állt bosszút a kislányt lefejező dada

2016.03.03. 12:43

A négyéves kislány lefejezését azzal indokolta a gyermek dadája, hogy azzal állt bosszút az orosz légierő szíriai bombázásaiért. 

A 38 éves üzbegisztáni nő azt sérelmezte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök harci repülőgépekkel muzulmánok vérét ontja. "Miért a muzulmánok? Miért bombáznak? Miért nem mond senki semmit? Ők is csak élni akarnak" - teszi fel a kérdéseket a felvételen.

A Gazeta.ru korábban arról számolt be, hogy a gyilkossággal gyanúsított Bobokulova 62 éves édesapja bocsánatot kért a lánya tettéért. A megölt és lefejezett kislány dadájaként dolgozó nő a bíróság előtt bevallotta, hogy már jó ideje tervezte a bűncselekményt, és megbánta tettét. Arra a kérdésre, hogy bocsánatot akar-e kérni áldozatának szüleitől, azt mondta, hogy Allahon kívül senki mástól nem kér megbocsájtást. 

A nő azt mondta, Allahon kívül senki mástól nem kér megbocsájtástForrás: MTI/EPA pool/Makszim Sipenkov

 Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön figyelmeztetett, hogy

nem lenne helyénvaló a gyilkosságot azonnal a terrorizmussal összefüggésbe hozni,  mert a nyomozás még folyik. Hangsúlyozta, hogy nagyon úgy tűnik, a nő pszichésen zavart személyiség, kijelentéseit ennek figyelembevételével kell kezelni. Korábban Peszkov eltanácsolt mindenkit attól, hogy nemzetiségi kérdést csináljon a tragédiából, különösen annak fényében, hogy Moszkva egy soknemzetiségű és sokvallású nagyváros.

A nyomozás megállapította, hogy hétfőn Bobokulova megvárta, amíg négyéves áldozatának szülei és idősebb testvére elmennek otthonról, megölte a gyermeket, majd felgyújtotta a lakást. A dada később a gyermek levágott fejét az egyik kezében tartva az Oktyabrszkoje polje metróállomásnál üvöltözött, ahol a hatóságok őrizetbe vették. 

Az ügyészség ugyanakkor feltételezi, hogy nem egyedül követte el a bűncselekményt, voltak felbujtói a rémtettnek. Az orosz hatóságok korábban azt közölték, hogy a nő nem beszámítható, mentálisan zavart személyiség.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK