Putyin fontos telefonhívást tervez péntekre

vlagyimir putyin mobil lehallgatás
Russia's President Vladimir Putin phones as he watches the men's judo contest match of the London 2012 Paralympics Games in his residence in Novo-Ogarevo outside Moscow late on September 1, 2012. AFP PHOTO/ RIA-NOVOSTI/ POOL/ ALEXEY DRUZHININ
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken több európai vezetővel is egyeztetni fog Szíria ügyében.
Vágólapra másolva!

Putyin többek között David Cameron brit kormányfővel, Francois Hollande francia elnökkel és Angela Merkel német kancellárral tárgyal majd – jelentette az államfőhöz közeli forrásokra hivatkozva az Interfax.

Putyin konferenciabeszélgetést tart európai kollégáival Forrás: AFP/Alexey Druzhinin

A konferenciabeszélgetés tényét a brit miniszterelnöki hivatal is megerősítette. „A holnapi jó alkalom lesz az Egyesült Királyság, Franciaország és Németország vezetői számára, hogy összejöjjenek (…), és teljesen egyértelművé tegyék Putyin elnök számára: szükségünk van á, hogy ez a tűzszünet tartós maradjon, és megnyissa az utat a valódi politikai átalakulás felé” – idézte a Daily Mail David Cameron szóvivőjét.

A brit lap emlékeztet, hogy a tűzszünet február 27-i életbe lépése óta első alkalommal beszélnek majd egymással a politikusok, és a konfliktus lezárását célzó béketárgyalások március 9-én folytatódnak Genfben.

Cameron szerdán a brit alsóházban is beszélt a tűzszünetről, amely szerinte „nem tökéletes”, de „jelentős lépés előre”.