Trump megölésével fenyegetőzött egy diák

Trump megölésével fenyegetőző egyiptomi férfi
Emadeldin El-Szájed
Vágólapra másolva!
Letartóztattak Kaliforniában egy egyiptomi diákot, mert az interneten azzal fenyegetőzött, hogy megöli Donald Trumpot, az amerikai Republikánus Párt pillanatnyilag legnépszerűbb elnökjelölt-aspiránsát.
Vágólapra másolva!

A 23 éves Emadeldin El-Szájedet február 12-én szövetségi nyomozók letartóztatták, de ezt csak csütörtökön hozták nyilvánosságra a hatóságok. A diák egy Los Angeles melletti pilótaiskolában tanult, és a belbiztonsági hatóságok szerint az interneten megjelentetett sorai bizonyítékként szolgálnak az emberölési kísérletre. "Kedvet érzek rá, hogy megöljem Donald Trumpot, hogy aztán életfogytig tartó börtönre ítéljenek.

- írta Facebook-bejegyzésében az egyiptomi fiatal.

Donald Trump Forrás: AFP/2016 Getty Images/Chip Somodevilla

Kiutasítják

Az amerikai hatóságok még nem emeltek vádat ellene, de egy illetékes bíró elrendelte a kiutasítását, arra hivatkozva, hogy a bejegyzés után El-Szájedet kirúgták a pilótaiskolából, így diákvízuma sem érvényes már.

Emadeldin El-Szájed Forrás: MTI/AP

A hallgató ügyvédje, Hani Busra elismerte, hogy védence "rossz ítélőképességről" tett tanúbizonyságot, de amit tett, az csak diákcsíny volt, valójában eszébe sem jutott megölni a republikánus elnökjelölt-aspiránst. Hozzátette magyarázatként, hogy a Facebookra írt bejegyzéshez egy cikk volt csatolva Trump egyik muszlimellenes megjegyzéséről. Az egyiptomi diákot várhatóan pénteken kiutasítják az Egyesült Államokból.