Tucatnyi embert öltek meg Közép-Afrikában

2016.03.06. 15:24

Tizenkét embert öltek meg ismeretlen fegyveresek a Közép-afrikai Köztársaságban, amikor megtámadtak egy falut az ország középső részén. Tolvajok lehettek az elkövetők.

Tizenkét falusi embert öltek meg ismeretlen fegyveresek a Közép-afrikai Köztársaság középső részén - tájékoztattak a helyi hatóságok vasárnap.

Ez az első erőszakcselekmény amióta kedden az ország alkotmánybírósága szentesítette a februári elnökválasztás eredményét, Faustin-Archange Touadéra matematikaprofesszor győzelmét.

Tolvajok lehettek az elkövetők

Az elnökválasztástól sokan azt remélték, véget vet az országban 2013 óta pusztító, vallási, etnikai, politikai indíttatású erőszakhullámnak, amely miatt ezrek haltak meg vagy váltak földönfutóvá.

Tisztviselők szerint a mostani gyilkosságokat tolvajok követhették el, vagy két, egymással szemben álló etnikai csoport fegyveresei.

Az új elnök keresztény

2013-ban azt követően szabadult el az erőszak az országban, hogy muszlim fegyveresek megbuktatták az ország keresztény elnökét, amire válaszul keresztény milíciák gyakorlatilag nekiestek az országban élő muszlim közösségnek.

Az ország azóta is megosztott: az új elnök, Touadéra is keresztény. Elsődleges feladatának a béketeremtést és a lefegyverzést nevezte.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK