11 halott egy öngyilkos merényletben Pakisztánban

Horizontal
Pakistani security officials inspect the site of a suicide bombing in Shabqadar on March 7, 2016. A suicide bomber killed 13 people and injured 23 in northwest Pakistan March 7 in an attack which the Taliban said was revenge for the hanging of an Islamist assassin last week. / AFP / HASHAM AHMED
Vágólapra másolva!
Tizenegy ember meghalt és tizenöten megsebesültek, amikor egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy pakisztáni bíróságon. A támadást a Dzsamat ul-Ahrar nevű iszlamista csoport vállalta, akik szerint a bíróságon Isten törvényeivel ellenkező ítéleteket hoznak. 
Vágólapra másolva!

Egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát egy bírósági épületnél az északnyugat-pakisztáni Sabkadar városban. A támadásban tizenegy ember meghalt, tizenöten megsebesültek.

A támadásban 11 ember halt meg, és 15-en megsebesültek Forrás: AFP/Hasham Ahmed

A támadó megpróbált bejutni a bírósági épületbe, de a bejáratnál őrködő rendőrök feltartóztatták. A merénylő ezután tüzet nyitott a hatóságokra, és rohanni kezdett a tárgyalótermek felé, ahol sok ügyvéd és az ügyfeleik tartózkodtak ez időben.

– mondta Szaíd Kán Vazír rendőrtiszt.

„Isten törvényeivel ellenkező”

A terrortámadás elkövetését a pakisztáni tálib szélsőséges mozgalom egyik szárnyához, a Tehrik-e Talibán szervezethez köthető

Dzsamat ul-Ahrar nevű iszlamista csoport vállalta.

Az AP amerikai hírügynökségnek e-mailben eljutatott közleményében a terrorista szervezet a merényletet azzal indokolta, hogy a bíróságon Isten törvényeivel ellenkező ítéleteket hoznak.

A város, amelyben a terrorakció történt, a Pesavartól mintegy 50 kilométerre északkeletre fekvő Csárszadda körzetében fekszik, ahol januárban egy egyetemet támadtak meg tálib fegyveresek, 21 tanárt és hallgatót öltek meg.