Német vezetője lehet Kézdivásárhelynek

demonstráció FOTÓ ÁLTALÁNOS magyar zászló résztvevő Székelyek nagy menete SZEMÉLY SZIMBÓLUM tüntető zászló demonstráció FOTÓ ÁLTALÁNOS magyar zászló résztvevő Székelyek nagy menete SZEMÉLY SZIMBÓLUM tüntető zászló Kézdivásárhely, 2013. október 27.
A Széke
Kézdivásárhely, 2013. október 27. A Székelyek menete Kézdivásárhelyen 2013. október 27-én. A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) kezdeményezésére két háromszéki falu, a Bereck és Kökös közötti 55 kilométeres útszakaszon százezres összefüggő menetoszloppal tiltakoznak Románia tervezett közigazgatási átalakítása ellen, és egyúttal Székelyföld területi autonómiáját is követelik. MTI Fotó: Haáz Sándor
Vágólapra másolva!
Johann Taierling, az Erdélyi Magyar Néppárt jelöltje legyőzheti az RMDSZ-s városvezetőt.
Vágólapra másolva!

A kézdivásárhelyiek alig 11 százaléka elégedett a városnak az elmúlt öt évben történt fejlődésével – derül ki a Kézdiszékért Egyesület és a Bálványos Intézet által végzett közvélemény-kutatásból, amelynek keretében 722, szavazati joggal rendelkező lakost kérdeztek meg közéleti és közérzeti témákról – olvasható a Kronika.ro oldalon.

A válaszadók szerint a legismertebb helyi politikus Bokor Tibor jelenlegi polgármester (93 százalék), őt követi Tamás Sándor, a megyei önkormányzat elnöke (91) és Johann Taierling, az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) országos alelnöke (79). A megkérdezettek 39 százaléka szerint Tamás Sándor a legellenszenvesebb háromszéki politikus, őt a 31 százalékon álló Bokor Tibor és Fejér László Ödön parlamenti képviselő követi 26 százalékkal.

A Székelyek menete Kézdivásárhelyen Forrás: MTI/Haáz Sándor

A polgármesteri szék betöltésére a felmérés szerint Johann Taierling a legalkalmasabb – az őt ismerők 37 százaléka gondolja úgy, hogy meg tudna birkózni ezzel a feladattal –, őt Bokor Tibor RMDSZ-es polgármester követi, akit ismerőinek 34,5 százaléka tekintene alkalmasnak a polgármesteri szék betöltésére. Tamás Sándort ismerőinek kevesebb mint 20 százaléka látná jó polgármesternek.