Lemondott mandátumáról Kotleba egyik párttársa

Vágólapra másolva!
Lemondott mandátumáról a Mi Szlovákiánk-Néppárt egyik képviselője. Andrej Medveckyt azzal vádolják, hogy 2014-ben megtámadta a Dominikai Köztársaság egyik polgárát. 
Vágólapra másolva!

Lemondott szlovák parlamenti mandátumáról a rasszista indítékból elkövetett erőszakos cselekedettel vádolt Andrej Medvecky pénteken, miután a múlt hét végén tartott választásokon parlamenti helyhez jutott. Medvecky a Mi Szlovákiánk Néppárt (LS-NS) zsolnai kerületi frakcióvezetője.

A szlovák politikust azzal vádolják, hogy 2014 novemberében

leütötte és súlyosan megsebesítette a Dominikai Köztársaság egyik állampolgárát.

A vádak szerint "öljétek meg a négert, nincs itt semmi keresnivalója" - szavakkal illette a megtámadott személyt. Medvecky csütörtökön jelent meg a bíróság előtt, de tárgyalását május 12-re halasztották egy szemtanú távolléte miatt.

A szlovák szélsőjobboldali politikus jelenleg felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt áll, amelyet

ittas vezetés miatt

szabtak ki rá.

Kotleba nem tudott róla

Az LS-NS 14 mandátumot szerzett a szombati választáson. A Marián Kotleba vezette, nemzeti, keresztény és szociális értékekre hivatkozó csoportosulás, amelyet a szlovák sajtó legtöbbször szélsőjobboldaliként jellemez, esetenként neonácinak bélyegez, 2011 óta működik politikai pártként.

Kotleba a nap folyamán azt mondta a TASR szlovák hírügynökségnek,

Ugyanakkor elismerte, hogy tudott a felfüggesztett bírósági ítéletről.

- "Nem gondolom teljesen helyénvalónak, hogy felfüggesztett börtönbüntetése van, de van néhány képviselő a parlamentben, akik különböző botlásokat követettek el" - mondta Kotleba.