Az amerikaiaktól tanulna Dávid Ibolya utódja

Makay Zsolt, az MDF és a JESZ volt elnöke most Marco Rubio kampányát figyeli
Vágólapra másolva!
Bár Makay Zsolt, a Jólét és Szabadság korábbi elnöke pártja katasztrofális 2014-es választási szereplése után visszavonult a politikától, most mégis Marco Rubio, amerikai republikánus elnökjelölt-aspiráns kampányát követi figyelemmel a helyszínen.
Vágólapra másolva!

Marco Rubio kampányát figyeli meg az Egyesült Államokban Makay Zsolt – derült ki az MDF és Jólét és Szabadság volt elnökének a Facebook-oldaláról. A volt politikus több képet is videót is megosztott a floridai szenátor korteskedéséről.

Makay Zsolt, az MDF és a JESZ volt elnöke most Marco Rubio kampányát figyeli Forrás: Makay Zsolt/Facebook

Makay Zsolt 2010-ben lett az MDF elnöke, miután a párt kiesett a parlamentből. Vezetésével változtatott nevet a rendszerváltó alakulat, és lett Jólét és Szabadság (JESZ). A JESZ a 2014-es országgyűlési választáson még

tízezer szavazatot sem kapott,

így elég messze volt az ötszázalékos küszöbtől. Makay ezután lemondott és visszavonult a politikától.

Hatóságokhoz fordult a számvevőszék

2015 júliusában kiderült, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) nem tudta ellenőrizni a párt törvényszerű gazdálkodását, mert ehhez nem bocsájtották rendelkezésre az összes ehhez szükséges dokumentumot, ezért az ÁSZ a hatóságokhoz fordult. Mindez azután történt, hogy az ÁSZ a törvényi felhatalmazása alapján kétévente ellenőrzi a központi költségvetésből rendszeres támogatásban részesülő pártok gazdálkodását.