Hat terroristát öltek meg a szaúdi hatóságok

Vágólapra másolva!
Az Iszlám Állam terrorszervezet hat feltételezett tagjával végeztek pénteken a szaúdi hatóságok - közölte szombaton a szaúdi média.
Vágólapra másolva!

A hatóságok egy rendőrtiszt megölése miatt körözték a szélsőségeseket, és tűzpárbajban végeztek velük az ország északi részén. A lelőtt terroristák mind szaúdiak voltak, és az Arab News című helyi lap szerint az Iszlám Állam soraiban harcoltak. Egy másik lap, az Asark al-Avszat arról adott hírt, hogy a terroristák, a rendőr február végi megölését követően videofelvételt készítettek a bűntény helyszínén, amelyen hűséget fogadnak az Iszlám Államnak.

Nem adták meg magukat

A rijádi belügyminisztérium közleménye nem erősítette meg, hogy a lelőtt férfiak az Iszlám Államhoz tartoztak volna, ugyanakkor azt közli, hogy a szaúdi hatóságok minden olyan személy tervét meg fogják hiúsítani, akik "egy romlott és deviáns szervezet" utasításait hajtják végre. A kommünikéből az is kiderül, hogy azt követően alakult ki tűzpárbaj, hogy a hat szaúdi gyanúsított a felszólítás ellenére sem volt hajlandó megadni magát.