Phenjan kész felszabadítani Dél-Koreát

2016.03.12. 07:53

Észak-Korea hadserege kész megelőző csapást mérni és "felszabadítani" Dél-Koreát - jelentette az északi állami média szombaton a hadsereg vezérkari főnökére hivatkozva.

Az észak-koreai néphadsereg felkészült egy megelőző csapásra arra az esetre, ha azt látja, hogy a Koreai-félsziget közelében hadgyakorlatot tartó amerikai és dél-koreai csapatok megpróbálják megszállni az országot - közölte a vezérkari főnök a jelentések szerint. Ebben az esetben az észak-koreai hadsereg visszaverné a támadást, és "felszabadítaná egész Dél-Koreát, beleértve Szöult is" - hangoztatták, azt állítva, hogy Phenjan képes "ultraprecíziós villámháborút" is folytatni ellenséges célpontok ellen. 

Hadgyakorlat kezdődött

Az Egyesült Államok és Dél-Korea hétfőn megkezdte a térségben a szokásos közös hadgyakorlatát, ezúttal minden korábbinál több katonát és katonai eszközt vonultatva fel. Közvetlenül a hadgyakorlat megkezdése előtt Kim Dzsongun, Észak-Korea vezetője megelőző atomcsapással fenyegette meg az Egyesült Államokat és Dél-Koreát, egy nappal később, szerdán pedig bejelentette, hogy országának sikerült ballisztikus rakétákra felszerelhető méretűre kicsinyíteni atomtölteteit. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK