Trump nem vállalja a felelősséget az erőszak miatt

Donald Trump Holds News Conference In Jupiter, Florida GettyImageRank2 ELECTION
JUPITER, FL - MARCH 08: Republican presidential candidate Donald Trump speaks during a press conference at the Trump National Golf Club Jupiter on March 8, 2016 in Jupiter, Florida. Trump is projected to win the Republican Presidential primaries in Mississippi and Michigan. Joe Raedle/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Minden felelőséget elhárított Donald Trump a kampányrendezvényein történt erőszak miatt. Az ingatlan mágnás szerint csak arról van szó, hogy rossz emberek forgolódnak és megbökik egymást.
Vágólapra másolva!

Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns elhárított magától minden felelősséget a kampányrendezvényein történt erőszak miatt, és azt állította, hogy ő csupán "üzenetközvetítője" az amerikai társadalom bajainak.

Donald Trump minden felelőséget hárít Forrás: AFP/2016 Getty Images/Joe Raedle

A New York-i ingatlanmágnás az amerikai televíziók szokásos vasárnap délelőtti politikai vitaműsorainak mindegyikében szerepelt, és mindenütt magyarázni próbálta a kampányrendezvényein egyre gyakrabban eluralkodó erőszakot.

Forgolódnak, megbökik egymást

A Fox televízió reggeli műsorában azt állította, hogy az ő rendezvényein soha senki nem sérült meg - noha például a pénteken elnapolt chicagói kampánygyűlésén két ember is megsebesült -, szerinte csak arról van szó, hogy

Az NBC televízió legendás, "Találkozz a sajtóval" című műsorában már úgy fogalmazott, hogy nem fogadja el az erőszak semmilyen formáját, és nem felelős a történtekért.

Azt állította, hogy a feszültséget azok az emberek keltik, akik szerinte "belefáradtak" a világban betöltött amerikai vezető szerepbe, amely oda vezetett, hogy nemzetközi kereskedelmi egyezmények miatt elveszítették a munkájukat, vagy abba, hogy nem sikerült legyőzni az Iszlám Állam terrorszervezetet.

Sőt, az erőszak okának tartja azt is, hogy a washingtoni kormányzat nem gondoskodik megfelelően a háborús veteránokról.

Kiegyensúlyozatlan emberek

Az erőszakért politikai vetélytársait, köztük részben Hillary Clintont is, de kifejezetten Bernie Sanders vermonti szenátort, demokrata elnökjelölt-aspiránst okolta, azt állítva, hogy

A vermonti szenátor a CBS televízió vasárnap délelőtti politikai vitaműsorában "hihetetlenül megosztónak" nevezte Trumpot, akinek a retorikája erőszakot szül. "Ez nem jó az ország számára" - fogalmazott a vermonti politikus.

Ugyanezt a véleményt fogalmazta meg az ABC televízió "A Hét" című politikai vitaműsorában a szintén a republikánus elnökjelöltségért küzdő Marco Rubio floridai szenátor is. Rubio szerint Trump rendszeresen felkorbácsolja a kedélyeket a tömegrendezvényeken.

A floridai politikus úgy vélte, hogy

az ingatlanmágnás rendezvényein többnyire kiegyensúlyozatlan emberek vesznek részt,

és nehezen megjósolható, hogyan reagálnak Trump uszító stílusára.