Terrortámadás történhetett Elefántcsontparton

2016.03.13. 17:24

16-an meghaltak, amikor fegyveresek támadtak három elefántcsontparti szállodára vasárnap. Az áldozatok között lehet egy francia állampolgár is.

Szemtanúk szerint négy fegyveres kezdett lövöldözni Grand-Bassamban. A város az óceán partján van, 40 kilométerre az afrikai ország gazdasági fővárosának számító Abidjantól. Az ország elnöke, Alassane Outtara azt mondta, hogy a támadásnak legkevesebb 16 halálos áldozata van, 14 civil és két katona.

Szem- és fültanúk elmondása szerint füst gomolyog, és lövések hallatszanak a településről. Az események egy szemtanúja videofelvételt készített, azon hét ember fekszik a földön, akiket feltehetően lelőttek.

Nem lehet tudni, kik támadtak

A kormány közölte, hogy a biztonsági erők hat fegyverest tettek ártalmatlanná, akik három szállodát is megtámadtak. A támadók kiléte egyelőre nem ismert. 

A francia külügyminisztérium úgy tudja, hogy egy francia állampolgár is életét vesztette. Francois Hollande francia elnök nyilatkozatában gyáva támadásnak bélyegezte a történteket, hozzátéve, hogy országa még szorosabb fonja az együttműködést szövetségeseivel a terrorizmus elleni harcban.