Tovább keresik a Dagesztánban eltűnt magyart

2016.03.15. 11:25

Tovább keresik a hatóságok a Dagesztánban eltűnt magyart. A 26 éves férfi egyedül vágott neki a hegyeknek és március 7. óta nem adott életjelet magáról. 

A helyi hatóságok folytatják a Dagesztánban eltűnt magyar turista felkutatását - jelentette hivatalos forrásokra hivatkozva kedden a TASZSZ orosz hírügynökség.

A 26 éves férfi keresésében a belügyi tárca 15 dagesztáni munkatársa vesz részt a Szulak folyó kanyonjában három jármű és két vízi jármű segítségével. Korábban helyi önkéntesek egy csoportja indult a hegyekbe, hogy megtalálja a magyar fiatalembert.

Az Oroszországi Föderáció részét képző Dagesztán tagköztársaságban múlt pénteken jelentették be, hogy a Kaukázus hegyei között egy magyar turista keresésébe kezdtek, aki hegymászó túrára érkezett oda, de március 7. óta nem adott életjelet magáról.

Egyedül vágott neki a hegyeknek

Az eltűnt magyar állampolgár az orosz médiában megjelent beszámolók szerint március 4-én érkezett Dagesztán székvárosába, Mahacskalába, ahol a barátai fogadták.

Utoljára március 5-én lépett velük kapcsolatba, ekkor elmondta, hogy leereszkedik a Szulak kanyonjában lévő víztározóhoz.

A magyar turistának március 8-án a Pobeda légitársaság járatával kellett volna visszatérnie Mahacskalából Moszkvába, de nem jelentkezett a repülőtéren, és a 9-én induló repülőgépre sem szállt fel.

A férfi egyedül, sátorral vágott neki a hegyeknek. A Regnum hírügynökség egy ismerősére hivatkozva arról számolt be, hogy a magyar fiatalember az extrém turizmus művelője, és többször is megfordult Dél-Amerikában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK