Szigorítják az Észak-Korea elleni szankciókat

állami propaganda, Észak-Korea, rakéta
A man watches a news report showing file footage of North Korean missiles on parade, at a railway station in Seoul on March 4, 2016. North Korean leader Kim Jong-Un has ordered its nuclear arsenal readied for pre-emptive use at anytime, in an expected ramping up of rhetoric following the UN Security Council's adoption of tough new sanctions on Pyongyang. AFP PHOTO / JUNG YEON-JE / AFP / JUNG YEON-JE
Vágólapra másolva!
Tovább szigorítják az Észak-Korea elleni szankciókat, a hidrogénbomba-kísérlet és a ballisztikus rakéta fellövése miatt.
Vágólapra másolva!

Barack Obama elnöki rendeletet írt alá, amellyel tovább szigorítja a szankciókat Észak-Korea ellen a január 6-i hidrogénbomba-kísérlet és a ballisztikus rakéta február 7-i felbocsátása miatt.

- Ezek az akciók megegyeznek azzal a hosszú távra szóló elkötelezettségünkkel, hogy

- fogalmazott közleményében Josh Earnest.

A hidrogénbomba-kísérlet és a rakétakísérlet miatt szigorították az Észak-Korea elleni szankciókat Forrás: AFP/Jung Yeon-Je

A Fehér Ház szóvivője hozzátette, hogy

az Egyesült Államok és a nemzetközi közösség nem tűri,

hogy Észak-Korea nukleáris és ballisztikusrakéta-kísérleteket folytasson, és ennek árát Észak-Korea mindaddig megfizeti, amíg nem hajlandó teljesíteni nemzetközi kötelezettségeit.

Barack Obama a média figyelmétől távol, kommentár és nyilatkozat nélkül írta alá az elnöki rendeletet.