Trump ellenes tüntetők zártak le egy utat Phoenixben

2016.03.19. 23:42

Donald Trump ellenes tüntetők zártak le egy utat, ami a republikánus elnökjelölt-aspiráns egyik kampányrendezvényéhez vezetett. Trump rendezvényeit az utóbbi időben többször is tiltakozók szakították meg.

Donald Trump republikánus elnökjelölt-aspiráns ellen tiltakozók tucatjai torlaszoltak el egy közutat, amelyik egy szombati Trump-kampányrendezvény helyszínéhez vezetett az Arizona állambeli Phoenix városának közelében - számolt be a Fox News amerikai hírtelevízió.

A demonstrációról készített felvételek tanúsága szerint tiltakozók egy csoportja autókkal állta el a rendezvényre igyekvő járművek útját, valamint "Dump Trump" (Kukába Trumppal) és "Shut Down Trump" ("Zárjuk le" Trumpot) feliratokat emeltek a magasba.

New Yorkban is tüntettek

A republikánus elnökjelölt-aspiráns kampányrendezvényeit az utóbbi időben többször is tiltakozók szakították meg. Egy chicagói gyűlés például elmaradt, miután Trump követői és ellenzői heves szóváltásba keveredtek egymással és tettlegességre is sor került, még jóval azelőtt hogy a milliárdos színpadra lépett volna.

A CNN szerint New York-ban is utcára vonultak a Trump-ellenes tüntetők.

Közülük néhányan vizespalackokkal dobálták meg a rendőröket, akik megpróbálták őket az autóforgalmon kívül tartani. A hatóságok paprikasprayt vetettek be, és néhány embert őrizetbe vettek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK