Kim Dzsongun válaszolt

Horizontal US Marines move for a joint military drill by US and South Korea in the southeastern port of Pohang on March 7, 2016.
South Korea and the US kicked off their largest-ever joint military drills on March 7, prompting fresh warnings from North Kor
17 ezer amerikai vesz részt a gyakorlaton
Vágólapra másolva!
Kim Dzsongun észak-koreai vezető országa partvidékének „hatékonyabb védelme” érdekében átfogó hadgyakorlatot rendelt el, amelyben az összes haderőnem részt vesz.
Vágólapra másolva!

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint Észak-Korea vezetője elsősorban deszantműveletekre kiterjedő hadgyakorlatokra adott utasítást, amelyekben a haditengerészeti, légi és légvédelmi erők a tüzérséggel és a szárazföldi erőkkel együtt vesznek részt.

17 ezer amerikai vesz részt a gyakorlaton Forrás: AFP/Yonhap

A hadsereg egységei azt gyakorolják, hogy „szükség esetén” semlegesítsék az „ellenséges erőknek” a Japán-tengeren végrehajtandó esetleges deszanthadműveleteit.

A hadgyakorlat-sorozat válasz arra, hogy a térségben közös amerikai-dél-koreai hadgyakorlat folyik Key Resolve és Foal Eagle fedőnéven több mint 300 ezer dél-koreai és 15 ezer amerikai katona részvételével.