Nem szállhattak le a budapesti gépről az utasok

2016.03.22. 10:42

Nem hagyhatták el az utasok azt a Budapestről érkező repülőgépet, ami a robbantás idején szállt le a brüsszeli Zaventem repülőtéren. A gép biztonságban van, az utasokat egy hangárba vitték. A légitársaság szóvivője buszokat ígért, de a járművek még nem érkeztek meg. Cikkünk folyamatosan frissül.

Éppen akkor történt a robbantás a brüsszeli Zaventem repülőtéren, amikor a Brussels Airlines Budapestről érkező járata leszállt - mondta az Origónak Kim Daenen, a légitársaság szóvivője.

Az utasokat ezért nem engedték leszállni a repülőgépről.

A gépet végül egy zárt hangárba vontatták, az utasokat ott szállították ki. Schiffer András a repülőgépen volt, amikor legutóbb beszéltünk vele, még a hangárban volt a többi utassal.

A Brussles Airlines szóvivője azt mondta, hogy az utasokért buszokat küldenek majd. A járművek azokba a szállodákba viszik majd a Budapestről érkező utasokat, ahol szobát foglaltak korábban. Schiffer András azt mondta, hogy nem érkeztek még buszok a hangárhoz.

Zaventem repülőtere a robbantások utánForrás: Origo

A politikus arról is beszélt, hogy a fedélzeten hivatalos tájékoztatást nem kaptak a robbantásról, csak a telefonjuk segítségével értesültek az eseményekről. Szerinte a személyzet sem tudta, meddig kell várniuk. A gép reggel 8 óra 20 perc környékén landolt, és

végül 10 óra 20 perckor vontatták a biztonságosnak minősített hangárba.

Nem csak a budapesti gép utasai rekedtek a repülőgépen: korábban a spanyol Iberia Airlines gépével érkező embereknek sem engedték, hogy elhagyják a fedélzetet.

Reggel 8 óra körül két robbanás rázta meg a brüsszeli Zaventem repülőteret az indulási oldalon. A belga média szerint legalább 13 ember meghalt, és 35-en megsérültek. Állítólag öngyilkos merénylet történt. A detonációk előtt több szemtanú lövéseket hallott, a merénylet az American Airlines és a Brussels Airline check-in-pultja közelében történt.

Nem sokkal később robbanás volt az uniós negyed közepén található Maalbeek metróállomáson. A belga kormány a legmagasabb szintre, négyesre emelte a terrorkészültséget a fővárosban.

A merényletsorozat eseményeit itt követheti percről percre.