A bostoni és a párizsi merényleteket is túlélte a brüsszeli sebesült

Mason Wells moromon Brüsszel
Mason Wells moromon Brüsszel
Vágólapra másolva!
Egy nappal a brüsszeli merényletek után egyre több áldozatról és sérültről derül ki, hogy kik voltak. A sebesültek között volt olyan, aki csak lányainak köszönhette életét, volt, aki rengeteg vért veszített, miután egy órán át feküdt a reptér padlóján, de olyan is volt, aki úgy sérült meg a brüsszeli merényletekben, hogy már túlélte a bostoni és a párizsi terrortámadásokat is. A kedd esti adatok szerint a támadásokban összesen 31-en vesztették életüket, több mint kétszázan megsérültek, sokan pedig eltűntek.
Vágólapra másolva!

A perui Adelma Tapia Ruiz volt az első áldozat, akit hivatalosan is azonosítottak a keddi brüsszeli merényletek után. A 36 éves nő belga férje rokonait látogatta meg Brüsszelben, amikor merényletet követtek el a zaventemi repülőtéren. Férje, Christopher Delcambe csak négyéves ikerlányaiknak köszönheti életét, a gyerekek ugyanis nem sokkal a robbanás előtt kimentek a kapu elé játszani, a férfi pedig követte őket.

Adelma Tapia Ruiz, az első hivatalosan is azonosított áldozat Forrás: Facebook

Ruiz bátyja, Fernando Tapia Coral megerősítette testvérének halálát, Facebook-oldalán pedig azt írta:

A több száz sérült között legalább nyolc francia lehet, közülük hárman súlyosan sérültek. Rajtuk kívül a hivatalos beszámolók szerint három olasz, két brit, két kolumbiai, valamint egy ecuadori állampolgár sérült meg, de ezek a számok még változhatnak.

Kosárlabda-játékos feküdt a földön

Egy brit férfi, David Dixon a támadások idején Brüsszelben volt, barátai szerint feltehetően annál az állomásnál, ahol a merénylet történt. A robbanások óta azonban nem tudják elérni, és

barátnőjével sem vette fel a kapcsolatot.

Egy brazil–belga állampolgárságú férfi, Sebastian Bellin a michigani Oakland University kosárlabda-játékosa, a róla szóló, robbanás utáni kép járta be elsőként a világot.

A férfi egy órán keresztül feküdt a reptér padlóján, sok vért vesztett Forrás: MTI/AP/Grúz közszolgálati mé/Ketevan Kardava

A támadás idején becsekkolásra várt a zaventemi reptéren, lába és csípője több helyen is megsérült, apja szerint egy órán keresztül feküdt a földön, emiatt nagyon sok vért vesztett. „A körülményekhez képest jól van a fiam, átesett már egy operáción, és hamarosan egy újabb vár rá. Eddig kétszer sikerült beszélnem vele, az első szavak, amik elhagyták a száját, azok voltak: „el sem hiszed, hogy milyen vérontás volt körülöttem” – mondta Jean Bellin, aki szerint fiának komoly fájdalmai is vannak.

Sebastian Bellin – apja elmondása szerint – a robbanás következtében másfél méterre emelkedett fel a földtől, csípőjébe és lábaiba repeszek fúródtak.

Boston és Párizs után túlélte Brüsszelt is

Egy házaspár, Andre és Danielle Adam a robbanás idején a reptér indulási oldalán várakoztak. Felnőtt lányuk, Gigi Adam elmondta, hogy sokáig nem tudta, hogy hol vannak szülei, de miután kirakott a Facebookra egy posztot, sikerült megtalálni az anyját az egyik kórházban. Apjáról azonban továbbra sincs semmilyen információja.

Három mormon misszionárius is súlyosan megsérült a merényletekben, a 19 éves Mason Wells, a 66 éves Richard Norby, valamint a 20 éves Joseph Empey. Negyedik társuk, Fanny Clain könnyebben sérült.

Forrás: AFP/Seppe Knapen

Mason Wellsnek egyébként a NY Daily News nevű újság szerint ez volt már a harmadik merénylet, amit túlélt: ott volt Párizsban a tavaly novemberi támadások idején is, valamint Bostonban a célvonalnál, amikor egy futóversenyen robbantottak.

– mondta az apja.

Az amerikai légierő, az Air Force meg nem nevezett pilótája is ott volt a brüsszeli merényletek helyszínén, feleségével és négy gyerekével együtt megsérült. Az amerikai Carolyn Moore a fiát és menyét látogatta meg Brüsszelben: őt a robbanás megütötte ugyan, de nem sérült meg. A merénylet óta azonban nem tudja elérni fiát és feleségét, de továbbra is reménykedik, mert nem szerepelnek az áldozatok listáján.