Csak a bal kezükre húztak kesztyűt a merénylők

Brüsszel, 2016. március 22.
A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera felvételéről készített kép, amelyen három gyanúsított látható a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren 2016. március 22-én, mielőtt két pokogép robban a légi kikötőben.
Brüsszel, 2016. március 22. A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera felvételéről készített kép, amelyen három gyanúsított látható a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren 2016. március 22-én, mielőtt két pokogép robban a légi kikötőben. A belga fővárosban az európai uniós intézmények közelében lévő metróállomáson is robbantásos merényletet hajtottak végre feltehetőleg az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terroristái. A merényletek következtében legalább harmincnégy ember életét vesztette, több mint kétszáz megsebesült. (MTI/AP/Belga rendőrség)
Vágólapra másolva!
Feltételezhetően a detonátor elrejtése miatt volt kesztyű két feltéelezett brüsszeli merénylő bal kezén.
Vágólapra másolva!

A belga rendőrség közzétett egy képet, amin a feltételezett brüsszeli merénylők látszódnak közvetlenül a robbantás előtt. A két fekete ruhás férfi a bal kezén kesztyűt visel – feltehetőleg ebben lapult a detonátor. A két férfi valószínűleg felrobbantotta magát.

A belga rendőrség szerint a harmadik merénylő feltételezhetően csak a bombát hagyta ott a repülőtéren. Egyelőre őt kereseik. Azt nem tudni, hogy a repülőtéren hagyott gépkarabély kihez tartozott.

A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera által rögzített képen a három gyanúsított látható. A merénylők bal kezén jól látszik a kesztyű Forrás: MTI/AP/Belga rendőrség/-------------------

A rendőrség a légikikötő biztonsági kameráinak felvételei alapján három sötét hajú fiatalembert keresett. Közülük ketten öngyilkos merényletet hajtottak végre, harmadik társuk azonban pánikba eshetett, és végül nem robbantotta fel a nála lévő pokolgépet, hanem elmenekült.

Az RTBF belga közszolgálati tévéadó friss értesülései szerint az öngyilkos robbantásokért egy testvérpár felelős, a már korábban is körözött Khalid és Ibrahim el-Bakraui. A csatorna névtelen forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy két brüsszeli lakosról van szó, akiket a rendőrség különböző bűncselekmények miatt már korábban is ismert.