Már tudják, ki a titokzatos harmadik merénylő

Najim, merénylet, Brüsszel, terror, terrorizmus, Zaventem
Brüsszel, 2016. március 22. A belga rendőrség által közreadott, a biztonsági kamera felvételéről készített kép, amelyen három gyanúsított látható a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtéren 2016. március 22-én, mielőtt két pokogép robban a légi kikötőben. A belga fővárosban az európai uniós intézmények közelében lévő metróállomáson is robbantásos merényletet hajtottak végre feltehetőleg az Iszlám Állam dzsihadista szervezet terroristái. A merényletek következtében legalább harmincnégy ember életét vesztette, több mint kétszáz megsebesült. (MTI/AP/Belga rendőrség)
Vágólapra másolva!
A hatóságok úgy vélik, hogy azonosították azt a fehér dzsekis férfit, aki a Bakraoui testvérekkel együtt volt a brüsszeli repülőtéren – közölte egy amerikai illetékes.
Vágólapra másolva!

A férfi nevét nem hozták nyilvánosságra, csak annyit tudni róla, hogy szerepelt a terroristák amerikai adatbázisában – mondta az AP-nek a név nélkül nyilatkozó illetékes.

Ott volt a repülőtéren a testvérekkel Forrás: MTI/AP/Belga rendőrség/-------------------

Az amerikai hírügynökség más forrásból úgy értesült, hogy a belgák azért nem hozzák nyilvánosságra az illető kilétét, mert minden erejükkel az elfogásán dolgoznak.

Amerikai illetékesek azt is megerősítették, hogy a gyilkos testvérpár, Khalid és Ibrahim el-Bakraoui is szerepelt az adatbázisukban.

A brit Telegraph később belga forrásokra hivatkozva azt írta, hogy a fehér dzsekis a 31 éves Mohamed Abrini, a párizsi merényletek egyik gyanúsítottja, aki tavaly Nagy-Britanniában is járt.