Egyre több külföldi áldozatot azonosítanak Brüsszelben

párizs merénylet brüsszel elfogás
Brüsszel, 2016. március 18. Belga rendőrök egy lezárt műveleti területen a brüsszeli Molenbeek negyedben 2016. március 18-án, ahol rendőrségi és sajtóhírek szerint elfogták a novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét, Salah Abdeslamot. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)
Vágólapra másolva!
Legalább két amerikai áldozata is van a keddi brüsszeli terrorcselekményeknek. Három holland állampolgárt is azonosítottak nemrég a halottak között.
Vágólapra másolva!

Amerikai állampolgárok is vannak a három nappal ezelőtti brüsszeli terrortámadások halálos áldozatai között – közölte John Kerry amerikai külügyminiszter pénteken Brüsszelben.

Sajtótájékoztatóján a tárcavezető nem pontosította, hány amerikai áldozatról tudnak. Egy névtelenséget kérő amerikai tisztségviselő azonban

„legkevesebb két halott”-ról számolt be

– közölte az AP hírügynökség.

Egy testvérpár halt meg

Később kiderült, hogy egy testvérpár az áldozat: Sascha és Alexander Pinczowski éppen repült volna haza. Az édesanyjukkal beszéltek telefonon, amikor az első robbanás történt a repülőtéren.

A család a New York Daily Newsban erősítette meg a halálhírt.

„Az Egyesült Államok önökkel együtt gyászol, és önökkel együtt imádkozik azokért, akiket kegyetlenül elvettek tőlünk, és azokért, akik megsebesültek ezekben az aljas támadásokban” – mondta az amerikai diplomácia vezetője, miután megbeszélést folytatott Charles Michel belga kormányfővel.

Arról is beszélt, hogy a terrortámadásokat magára vállaló Iszlám Állam dzsihádista szervezet elleni harcot

A holland külügyminiszter nem sokkal korábban jelentette be, hogy az ország három állampolgára is meghalt Brüsszelben a keddi támadások következtében. Két nőt és egy férfit azonosítottak.

A France TV Info beszámolt egy francia állampolgár haláláról is - a férfi nevét egyelőre nem hozták nyilvánosságra.

Életét vesztette egy kínai, egy perui, egy marokkói is.