Elfogtak egy férfit, aki hamis okmányokkal látta el a terroristákat

Vágólapra másolva!
Elfogtak Olaszországban egy algériai férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy hamis papírokkal látta el a párizsi és a brüsszeli merénylőket. Dzsamál ed-Dín Uáli vélhetően egy bűnbanda tagja volt, amely Salah Abdeslamnak is készített hamis okmányokat.
Vágólapra másolva!

Olaszországban elfogtak egy algériai állampolgárt, akit azzal gyanúsítanak, hogy hamis papírokkal látta el a párizsi és a brüsszeli merényletek végrehajtóit - jelentette az olasz sajtó.

Dzsamál ed-Dín Uáli a gyanú szerint

egy hamis papírokkal kereskedő banda tagja.

A 40 éves férfivel szemben a belga hatóságok bocsátottak ki európai elfogatóparancsot illegális bevándorlóknak szánt hamis okmányok elkészítése, illetve beszerzése miatt.

Abdeslamnak is voltak ilyen okmányai

A belga rendőrség egy brüsszeli lakásban októberben tartott razzia során olyan papírokat talált, amelyeken Uáli neve szerepelt. Az okmányok között voltak, amelyeket

a tavalyi párizsi és a mostani brüsszeli terrortámadások egyes végrehajtóinak fotójával és álnevével állítottak ki.

Kiderült az is, hogy a párizsi merényletekben kulcsszerepet játszó, március 18-án Brüsszelben elfogott Salah Abdeslam is használt Uáli bandája által kiállított papírokat.

Napokon belül kiadhatják Brüsszelnek

Az algériait a terrorizmusellenes olasz nyomozó igazgatóság (Digos) emberei vették őrizetbe a dél-olaszországi Salerno városhoz közeli Bellizzi településen.

A sajtójelentések szerint a rendőrség értesítette a belga hatóságokat; a férfi Brüsszelnek való kiadatására napokon belül sor kerülhet.