Fényes nappal, egy forgalmas utcán fejezett le egy négyéves kislányt egy pszichiátriai kezelés alatt álló beteg a tajvani fővárosban. A 33 éves gyanúsítottat a járókelők fogták el. 

Húsbárddal levágta egy négyéves kislány fejét egy férfi a tajvani főváros, Tajpej egy forgalmas utcáján - adta hírül a helyi média.

Járókelők fogták el

A kislány és édesanyja kerékpárjaikon épp egy metróállomáshoz igyekeztek délidőben Nejhu kerületben, ahol a gyerek nagyapjával volt találkozójuk. A nő utólag azt mondta, a közeledő férfiról azt gondolta, hogy segíteni akar a biciklijével épp elakadt kicsinek.

A 33 éves gyanúsítottat a járókelők tették ártalmatlanná, és a rendőrök elfogták. Kiderült róla, hogy korábban pszichiátriai kezelés alatt állt.  Azt állította, hogy kábítószert is fogyasztott, de az erre vonatkozó vizsgálat negatív eredményt hozott.   

A rendőrfőnök helyettese arról beszélt, hogy elszigetelt esetről van szó, a pontos körülményeket, a gyanúsított indítékait igyekeznek kideríteni. Ettől függetlenül - ígérte - gyakoribbá teszik az utcai járőrözéseket.

Nem az első eset

Az elmúlt négy évben három hasonló eset történt kiskorúak sérelmére. Tavaly egy tajpeji elemi iskola mosdójába tört be egy idegen, aki elvágta egy 8 éves kislány nyakát. 2012-ben egy 10 éves kisfiúval végeztek hasonló módon egy Tajnan városi videojáték-központ mosdójában.