Harmincötre nőtt a belga fővárosban elkövetett robbantásos merényletek halálos áldozatainak száma, miután négy, kórházban ápolt túlélő belehalt sérüléseibe. Eközben a belga ügyészség újabb három ember ellen emelt vádat terrorszervezetben való részvétel miatt.

Tovább nőtt a brüsszeli terrortámadás-sorozat áldozatainak száma: négy, kórházban ápolt túlélő belehalt a sérüléseibe, így a belga fővárosban elkövetett támadások eddig 35 ember halálát követelték, 340-en pedig megsebesültek. A hatóságok eddig 28 holttestet tudtak azonosítani.

Eközben a belga szövetségi ügyészség közölte: terrorszervezetben való részvétel miatt vádat emeltek három újabb ember ellen, akiket vasárnap vettek őrizetbe Brüsszelben.  Egyelőre nem tudni, hogy a Yassine A., Mohamed B. és Aboubaker O. nevű férfiaknak közük van-e a keddi merényletekhez. A hatóságok vasárnap kilenc embert bevittek kihallgatásra, hatukat azonban elengedték.

A merénylők a repülőtér biztonsági kameráinak felvételénForrás: MTI/AP/Belga rendőrség/

Mint arról az Origo is beszámolt, szombaton három másik ember ellen ugyancsak vádat emeltek a belga hatóságok. A vádlottak egyike Faycal C., akit a belga média Faycal Cheffouként azonosít.

Ő állítólag a brüsszeli reptér térfigyelő kameráinak felvételein is látható háromfős terrorista csoport "harmadik tagja", aki sötét kalapot és világos felöltőt viselt. Két társa - a 24 éves Najim Laachraoui és a 29 éves Ibrahim el-Bakraoui - felrobbantotta magát, de

Faycal Cheffou valami oknál fogva nem követett el öngyilkos merényletet. 

Brüsszelben kedden öngyilkos robbantásos merényleteket követtek el a nemzetközi repülőtéren és egy metróállomáson, az európai uniós intézmények közelében.