Megmagyarázta a tettét az egyiptomi géprabló

Seif Eldin Mustafa Szeif Eldin Musztafa
Lárnaka, 2016. március 30. Rendőrök kísérik a ciprusi Lárnaka bíróságáról távozóban 2016. március 30-án az egyiptomi állampolgárságú, Szeif Eldin Musztafaként azonosított gépeltérítőt (k), aki az EgyptAir Alexandriából Kairóba tartó belföldi járatát leszállásra kényszerítette Lárnakában előző nap. Az Airbus 320 típusú repülőgép 81 emberrel a fedélzetén (más beszámolók szerint 62 fővel) Alexandriából szállt fel és eredetileg Kairóban kellett volna leszállnia. A túszdráma vérontás nélkül ért véget. (MTI/EPA/Katja Hrisztodolu)
Vágólapra másolva!
Meghallgatta ma a bíróság Szeif Eldin Musztafát, aki kedden Ciprusra térítette az EgyptAir Alexandriából Kairóba tartó járatát.
Vágólapra másolva!

„Mit tehet valaki, aki 24 éve nem látta a családját, és találkozni szeretne a feleségével és a gyerekeivel, de az egyiptomi kormány ezt nem teszi lehetővé?” – ezzel magyarázta tettét az 59 éves férfi.

Musztafa a bíróságon nem szólalt meg, közleményt adott ki az indokairól.

Musztafa a győzelem jelét mutatta, amikor elhagyta a lárnakai bíróság épületét – számolt be a brit Independent.

A bíróság úgy döntött, hogy a férfit még további nyolc napig őrizetben tartják géprablás, erőszakkal való fenyegetés, terrorizmussal összefüggő sérelmek elkövetése, valamint robbanószer birtoklásának gyanúja miatt.

A ciprusi hatóságok már Musztafa őrizetbe vétele után jelezték, hogy a férfi „pszichológiailag instabil” – emlékeztetett a Guardian.

Szeif Eldin Musztafaka a bíróságról távozóban Forrás: MTI/EPA/Katja Hrisztodolu