A republikánus elnökjelöltjelöltek azt mondták, hogy már nem támogatják feltétlenül azt, aki megszerzi a jelöltséget. Ted Cruz és Donald Trump között egyre feszültebb a viszony, miután Cruz támogatói előástak egy korábbi aktfotót a milliárdos üzletember feleségéről.

Visszatáncoltak az amerikai republikánus párti elnökjelölt-aspiránsok azon korábbi ígéretüktől, hogy bárki legyen is a párt elnökjelöltje, támogatják.

Donald Trump, Ted Cruz és John Kasich már nem támogatják egymástForrás: AFP/Rhona Wise

Ted Cruz texasi szenátor, Donald Trump New York-i ingatlanmágnás és John Kasich ohiói kormányzó a CNN hírtelevízió által szervezett vitaesten vett részt, és fejtette ki álláspontját a kampányról és az egymás közti vitákról.

A két fotó önmagáért beszél

„Nem szoktam olyasvalakit a támogatásomról biztosítani, aki támadja a feleségemet és a családomat” - mondta Ted Cruz. A texasi szenátor ezzel arra utalt, hogy pár nappal korábban - miután Utah államban a voksolások előtt az egyik őt támogató csoport nyilvánosságra hozott Trump exfotómodell feleségéről egy tizenhat évvel ezelőtt készült aktfotót - Donald Trump közölte, hogy kiborítja a bilit, és kitálal Cruz feleségéről, Heidi Cruzról.

Végül csak annyit tett, hogy közzétett két fotót, egyet a saját feleségéről, egyet pedig Heidi Cruzról, és mikroblogjában azt írta: nem kell bilit borítani, a két fotó önmagáért beszél.

Trumpnak az emberek támogatása fontos

Trump a vitaesten arra panaszkodott, hogy a republikánus párt országos vezetése "nagyon inkorrekt módon" bánik vele, ezért nem is várja el egyetlen republikánus politikus támogatását sem.

Donald Trump szerint a republikánus párt vezetése inkorrekten bánik veleForrás: MTI/EPA/Richard Ellis

„Nekem az emberek támogatása fontos, rám kétmillióval többen szavaztak, mint Ted Cruzra” - jelentette ki az üzletember, aki pillanatnyilag vezet az elnökjelöltségért folyó versenyben.

Kiállt a kampánymenedzser mellett

A televíziós vitát Wisconsin államban tartották, ahol a következő előválasztások lesznek. A vitaest előtt Trump a wisconsini Janesville városban kampányolt.

A nagygyűlésen szenvedélyesen kiállt vád alá helyezett kampánymenedzsere, Corey Lewandowski mellett. Lewandowskit egy újságírónő miatt fogják perbe. Az egyik floridai kampányrendezvényen ugyanis a kampánymenedzser megragadta a nőt, és kivezettette, miközben az újságírónő, Michelle Fields karján karcolások keletkeztek.

Trump a kedd esti nagygyűlésen az újságírónőt vádolta meg, mondván, hogy kitalálta, de legalábbis felfújta az egészet, és különben is, az incidensért ő a felelős.

"Vajon az újságírónőnek megengedett, hogy megragadjon engem, és a fülembe ordítsa a kérdéseit? Én is szorgalmazhatok vádemelést?" - mennydörögte Donald Trump. A hallgatóság viharos tapssal fogadta mondandóját.