Merkel népszerűsége újra a régi

Germany Berlin Angela Merkel MEETING joint press conference German Chancellor media conference SQUARE FORMAT BERLIN, GERMANY - JANUARY 28:  German Chancellor Angela Merkel, is seen during a media conference after a meeting with state prime ministers, in t
Angela Merkel
Vágólapra másolva!
A németek 52 százaléka örül annak, hogy Angela Merkel a kancellár – derült ki egy friss felmérés eredményéből.
Vágólapra másolva!

A Forsa az RTL és a Stern megbízásából készített közvélemény-kutatást. Merkel 52 százalékos támogatottsága a legmagasabb tavaly augusztus óta, amikor megnyitotta az országot a menekültek előtt – emlékeztetett jelentésében a Local.

A pártnak is jó

Az elmúlt hónapokban 44 százalékra esett a kancellár népszerűsége, de az utóbbi időben nem csupán őt, hanem pártját, a CDU-t és annak testvérpártját, a CSU-t is többen támogatják: a megkérdezettek 36 százaléka.

A brüsszeli merényletek megrémítették a németeket Forrás: AFP/2016 Anadolu Agency/Mehmet Kaman

„A brüsszeli támadások növelték a terrorfenyegetettséget, az emberek ezért ismét a hagyományos pártok felé fordulnak” – magyarázta a változást Manfred Güllner, a Forsa kutatója a Stern magazinnak.

Ezt mutatja az is, hogy a bevándorlóellenes, szélsőjobboldali Alternatíva Németországnak támogatottsága három százalékponttal 10 százalékra csökkent.