Kisgyermek megerőszakolásával gyanúsítanak egy menekültet

2016.03.30. 18:40

Kisgyermek elleni nemi erőszak gyanújával eljárást indítottak egy menedékkérő ellen szerdán Németországban.

Az eset a Schleswig-Holstein tartományi Boostedtben működő központi befogadóállomáson történt kedden este, az áldozat egy négyéves gyermek, a feltételezett elkövető pedig egy 21 éves afgán menedékkérő  – közölte a Bad Segeberg-i rendőrkapitányság. 

A rendőrök eljárást indítottak egy 29 éves afgán férfi ellen is, aki a gyanú szerint megfenyegetett egy szemtanút, egy nyolcéves kisfiút. Mindkét férfit őrizetbe vették, a nyomozást a tartományi bűnügyi rendőrség vezeti. 

A Kiel térségében fekvő Boostedtben egy egykori laktanyában alakították ki a tartományi központi menedékkérő-befogadó állomást. A nagyjából 2 ezer fő befogadóképességű intézményben jelenleg körülbelül 780-an laknak – számolt be a Norddeutscher Rundfunk (NDR) regionális közszolgálati műsorszolgáltató társaság. A külföldiek ügyeivel foglalkozó tartományi hivatal (LfA) szóvivője az eset lehetséges következményeiről az NDR-nek azt mondta, hogy egyelőre be kell várni, beigazolódik-e a gyanú. Hozzátette, hogy más hasonló esetről nincs tudomása a hivatalnak.