Kiadják Franciaországnak Salah Abdeslamot

párizs merénylet brüsszel elfogás
Belga rendőrök egy lezárt műveleti területen a brüsszeli Molenbeek negyedben 2016. március 18-án, ahol rendőrségi és sajtóhírek szerint elfogták a novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét, Salah Abdeslamot. (MTI/EPA/Laurent Dubrule)
Vágólapra másolva!
A belga hatóságok kiadják Franciaországnak a tavaly novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét, Salah Abdeslamot, akit két héttel ezelőtt vettek őrizetbe Brüsszelben.
Vágólapra másolva!

A 26 éves, francia állampolgárságú Abdeslam ügyvédje délelőtt közölte, védence a lehető leghamarabb francia bíróság elé kíván állni, hogy az ottani hatóságokkal együttműködve "magyarázatot adjon" a november 13-án elkövetett merényletsorozatban játszott szerepére.

Abdeslam tagadja, hogy közvetlen köze lenne a 130 ember halálával járó merényletekhez; azt állítja, hogy csak fuvarozta a többieket – emlékeztetett a brit Independent.

Március 18-án fogták el a novemberi párizsi terrortámadások feltételezett főszervezőjét, Salah Abdeslamot Forrás: MTI/EPA/Laurent Dubrule