Sámánok is keresik az eltűnt amerikait

Colin Madsen
Colin Madsen, eltűnt amerikai turista.
Vágólapra másolva!
Vasárnap óta keresik Szibériában a 25 éves Colin Madsent, aki Arsanból tűnt el. A rossz időjárási körülmények nehezítik a kutatást, amibe a rendőrség mellett helyi sámánok is bekapcsolódtak.
Vágólapra másolva!

Madsen Missouriból származik, és az irkutszki nyelvtudományi egyetemen tanul.

Sétálni indult, és mindössze egy póló volt rajta, éjszakánként viszont azon a környéken még ilyenkor is fagy, az időjárás pedig kimondottan rosszra fordult: havazik, és erős szél fúj, emiatt nem szállhattak fel a helikopterek, és hiába küldték volna ki a nyomkereső kutyákat is – számolt be a fiatalember barátjára, Vlad Raszputyinra hivatkozva az NBC News.

Colin Madsen vasárnap tűnt el Forrás: Facebook

A keresésébe ezért a Baikaldaily.ru szerint a helyi sámánok is bekapcsolódtak.

Szent helyek

„Errefelé sok szent hely található, amelyeknek a gazdái rossz útra téríthetik a kutatóegységeket. Ha nem rójuk le előttük a tiszteletünket, tragédia történhet” – mondta egyikük, Radna Dasicirenova a lapnak.

Havazni kezdett, miután eltűnt Forrás: Facebook

A fiatalember eredetileg a barátaival indult volna megmászni egy közeli hegyet, de végül egyedül indult útnak, és a mobilját is a vendégházban hagyta. Kizárt, hogy alkoholos befolyásoltság alatt lett volna, mert soha nem ivott, és egészséges életet élt – mondták az ismerősei a Siberian Timesnak.