Gyilkossági nyomozás a leszakadt felüljáró ügyében

2016.04.01. 11:12

Hanyagságból elkövetett emberölés gyanújával indított nyomozást az indiai rendőrség a leszakadt kalkuttai felüljárót építő cég ellen. A balesetben legalább 23 ember meghalt, nincs remény, hogy újabb túlélőket találjanak a romok alatt.

A mentőalakulatok egész éjszaka dolgoztak, hogy kiszabadítsák a túlélőket a mintegy száz méter hosszan leszakadt felüljáró romjai alól.

A Reuters jelentése szerint kilencven embert mentettek ki, akik közül sokan súlyos sérüléseket szenvedtek.

S. S. Guleria, a katasztrófavédelem helyettes igazgatója a Reuters TV-nek azt mondta, hogy már az összes áldozatot megtalálták, sem túlélők, sem halottak nincsenek a romok alatt.

 

Nincs több túlélő, mindenkit kihoztak a romok alólForrás: MTI/EPA/Piyal Adhikary

Megkeresik a felelősöket

A felelősök megbüntetését ígérte Mamata Banerdzsí nyugat-bengáliai főminiszter, akinek balközép pártja abban bízik, hogy megnyeri a jövő hónapban tartandó választást.

A politikus a tragédiáért az előző kormányt vádolta, amely 2007-ben megkötötte az építési szerződést. A jelenlegi adminisztrációt is komoly bírálatok érik az ügyben, mivel az építtető cég folyamatosan csúsztatja az átadás határidejét, és sokan megkérdőjelezik, hogy betartották-e a biztonsági szabályokat. 

A legfrissebb hírek szerint a cég öt vezetőjét már őrizetbe is vették.