Egymásak ütközött gép vitorlázógép Nyitra fölött. Az egyik repülő egy családi házra zuhant, de senki nem sérült meg.

Egymásnak ütközött két egyszemélyes vitorlázó repülőgép szombaton Nyitra légterében - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

A repülőgépek egyike az ütközés után biztonságosan leszállt a helyszínhez közeli repülőtéren, a pilótának nem esett baja. A másik gép lezuhant egy családi házra és megrongálta annak tetejét. A pilóta sikeresen katapultált, de kisebb sérüléseket szenvedett.

Éppen ebédelt a család

"A 38 éves cseh pilóta el tudta hagyni a gépét, ejtőernyőjével egy kertben ért földet" - mondta el a nyitrai rendőrség szóvivője, hozzátéve, hogy a baleset körülményeit még vizsgálják.Szemtanúkra hivatkozva a szlovák hírügynökség azt írta, a balesetet az okozta hogy a két pilóta túl közel vitte egymáshoz a vitorlázó repülőgépeket, így azok összeértek.

A balesetről fényképeket is közlő nasanitra.sme.sk helyi hírportál szerint a házban, amelyre az egyik repülőgép lezuhant, éppen ebédelt egy család. Az ijedtségen kívül nem esett bajuk.

A lezuhant gép és pilótája a Nyitrán megrendezett, szombaton véget ért, Pribina cup nevet viselő vitorlázó repülőgép versenyen vett részt.